Три рецепти сливового пирога для затишної осені
Фото: ua.depositphotos.com.
Осінь – час, коли слива стає головним фруктом у випічці. Ароматний пиріг зі сливами можна приготувати за класичним рецептом із New York Times, зробити його простішим на кефірі або навіть спекти на сковороді, пише Уніан.
Американський сливовий пиріг
Цей десерт став відомим після публікації у New York Times у 1983 році й досі залишається популярним.
Для приготування потрібні:
- 150 г борошна;
- 150 г цукру (+чайна ложка);
- 120 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. кориці;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 12 слив;
- дрібка солі;
- 1 ч. л. ванільного цукру.
Духовку розігрівають до 170 градусів. Масло має бути м’яким, його збивають із цукром до пишності. Потім додають яйця, ваніль, сіль і борошно з розпушувачем. Тісто викладають у форму, зверху кладуть сливи зрізом догори та посипають сумішшю цукру з корицею. Випікають приблизно 40 хвилин. Подавати можна теплим або охолодженим.
Сливовий пиріг на кефірі
Більш легкий варіант із ніжним пишним тістом.
Потрібно взяти:
- 200 г цукру;
- 200 г кефіру;
- 150 г олії без запаху;
- 3 яйця;
- 350 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 400 г слив.
Духовку нагрівають до 180 градусів. Яйця збивають із цукром і ваніллю, додають кефір і масло. Поступово вводять борошно з розпушувачем, отримуючи тісто консистенції густої сметани. Його виливають у форму, викладають сливи, трохи вдавлюючи їх у масу. Випікають близько 40 хвилин. Готовий пиріг прикрашають цукровою пудрою.
Сливовий пиріг на сковороді
Готувати можна навіть без духовки – у сковороді з товстим дном діаметром 26 см.
Складники:
- 3 яйця;
- 10 г розпушувача;
- ¼ ч. л. солі;
- 1 ч. л. ванільного екстракту;
- 200 г кефіру;
- 150 г цукру;
- 80 г вершкового масла;
- 250 г борошна;
- 500 г слив.
Яйця збивають із сіллю та цукром, додають кефір, масло, ваніль, розпушувач і борошно. У сковороду кладуть пергамент, змащений маслом, зверху – сливи, а тоді тісто. Випікають під кришкою на мінімальному вогні близько 20 хвилин, потім пиріг перевертають і допікають ще 10 хвилин. Після охолодження посипають пудрою.
Також спробуйте рецепт запеченої груші з сиром, горіхами та медом.

Залишити коментар