Незвична великодня страва – буряк фарширований хроном
Поєднання буряка та хрону — це смак Великодня. Як презентувати цю смачну парочку оригінально? Приготуйте буряки, фаршировані хроном. Фаршировані буряки — страва, яка дуже добре йде як закуска до святкового столу. Це смачно й ефектно, а якщо врахувати хрін, то ще й гостро!
Для страви вам знадобляться кілька невеликих бурячків, корінь хрону, оцет, цукор і сіль.
Однією з найпопулярніших великодні страв, які прославляють поєднання хрону та буряків, — є соус цвіклі. Його подають до м’яса і крашанок.
Інгредієнти:
1 кг буряка
1 корінь хрону
20 мл оцту
сіль за смаком
10 г цукру
Спосіб приготування:
Невеликі буряки добре помийте, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 40-50 хвилин до готовності. Дайте бурякам охолонути і почистьте.
Чайною ложкою виберіть м’якоть, щоб утворилася чаша. Оцет перемішайте з сіллю і цукром, влийте 1 ст. л. води. Скропіть цією сумішшю буряки.
Хрін очистьте і натріть на дрібній терці, запарте кип’ятком і дайте охолонути. Воду злийте, скропіть оцтом з сіллю і цукром. Наповніть бурякові чаші хроном, викладіть на тарілку і подавайте до столу!
Залишити коментар