Салат «Олів’є» подорожчав майже на 8%
Підготовка до Нового року – справа недешева. У цьому вже переконалися ті рівняни, які люблять ретельно готуватися до свята. Зокрема, традиційний салат «Олів’є» зріз у ціні майже на 8%.
Про вартість салату, без якого багато українців не уявляють Новий рік, пише kurkul.com
Так, цього року салат «Олів’є» подорожчав, порівняно з минулим роком, на 7,9%. Про це повідомив директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік Юрій Лупенко на офіційному сайті Інституту.
За підрахунками експертів, 3 кг цього новорічного салату обійдеться українцям в 140 грн, тоді як минулого року загальна вартість була менша на 129 грн.
Для розрахунку бралися такі інгредієнти: 0,5 кг ковбаси — 58,5 грн, 0,5 кг зеленого горошку — 27 грн, 6 яєць — 13,39 грн, 180 г майонезу — 10,8 грн. Ще 30,4 грн нарахували за цибулю, моркву, картоплю і солоні огірки.
Скільки доведеться витратити на м’ясні страви:
- Ковбаса «Салямі» та копчена підбрюшина (по 0,5 кг) — приблизно по 80 грн;
- Биток зі свинини (0,5 кг) — 82,5 грн;
- Філе куряче (1 кг) — 120 грн;
Згідно з інформацією, у цілому вартість 2,5 кг м’ясних продуктів на новорічному столі складе 362,5 грн.
«Вартість бюджетного варіанту новорічного столу в Києві складе 1 784 грн, що на 8,3% більше вартості новорічного столу 2019 р. Стіл з делікатесами обійдеться жителям столиці в 2 294 грн», — підсумував директор Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академік НААН Юрій Лупенко.
Залишити коментар