Сб. 21 Грудня 2024

Хочете смачний сніданок — приготуйте шакшуку

Шакшука – це така арабська яєчня. А найпрекрасніше в ній – це те, що ви можете взяти за основу поданий нижче рецепт та за бажання додати в шакшуку баклажани, гриби, шинку, сир та інші інгредієнти, пише НВ.

Інгредієнти:

яйця – 3 шт.

великий помідор – 2 шт.

часник – 2 зубчики

цибулина – 2 шт.

томатна паста – 3 ст. л

петрушка – 4 гілочки

сіль – на свій смак

перець – на свій смак

Процес приготування:

Помідори, цибулю і часник дрібно нарізаємо. Складаємо в глибоку сковорідку і щедро посипаємо сіллю, щоб томати пустили сік.

Перемішуємо і ставимо на вогонь. Після того, як суміш закипить, додаємо томатну пасту. Пасту потрібно попередньо розвести невеликою кількістю води.

Знову доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Тушкуємо, поки соус не загусне.

Опуклою стороною ложки робимо в соусі поглиблення і вбиваємо в утворені лунки яйця. Вбиваємо так, щоб жовток повністю занурився в соус, а білок трохи залишився на поверхні.

Продовжуємо готувати на маленькому вогні. Як тільки білки трохи схопляться, накриваємо кришкою і тушкуємо ще близько 10 хвилин.

Перед тим, як подати страву, щедро посипаємо її перцем і подрібненою петрушкою.


Залишити коментар