Пасуля підбивана — смачний суп із закарпатської кухні
Пасуля підбивана — традиційний суп закарпатської кухні. Словом «пасуля» у регіоні називають звичайну квасолю, тож вгадати головний інгредієнт страви не важко. Крім квасолі, до страви обов’язково входить молоко. Ці два продукти були широко поширені в регіоні й доступні простим селянам. Заможніші люди додавали до пасулі копченості та м’ясо, пише автентична кухня.
Інгредієнти:
квасоля — 400 грамів;
молоко — 150 мілілітрів;
сметана — 200 грамів;
борошно — 4 столові ложки;
копчене м’ясо — 300 грамів;
лавровий лист, сіль та перець — на смак.
Спосіб приготування:
Суху квасолю замочіть у холодній воді на ніч.
Відваріть квасолю разом з лавровим листом.
Незадовго до готовності додайте нарізану пікницю.
Окремо приготуйте підбивку. Змішайте молоко, сметану та борошно.
Доведіть квасолю до повної готовності.
Поступово влийте у бульйон підбивку, щоб не утворилися грудочки.
Доведіть до кипіння, додайте сіль та перець. Страва готова!
Залишити коментар