Сб. 21 Грудня 2024

Стало відомо, які області є лідерами з виробництва картоплі

Виробництво картоплі в Україні за перше півріччя 2021 року скоротилося на 19,8% порівняно з першим півріччям 2020 року – до 240,8 тис. тонн, овочів – на 4,8%, до 684,7 тис. тонн. Про це йдеться в повідомленні Державної служби статистики, передає Fruit-inform.

У Держстаті уточнили, що станом на 1 липня картопля зібрана із загальної площі 17,9 тис. га, що на 22,2 % менше, ніж показники станом на 1 липня 2020 року. Середня врожайність картоплі зросла на 9,7% – до 141,8 ц/га. Лідерами з виробництва картоплі стали Херсонська область, яка зібрала 79,8 тис. тонн (-36,1% до січня-червня 2020 року), Житомирська – 46,5 тис. тонн (-0,8%) і Вінницька області 39,8 тис. тонн (-2,9%).

Крім того, в установі повідомили, що загальне виробництво овочевих культур в Україні в першому півріччі 2021 року знизилося на 4,8% порівняно з першим півріччям 2020 року – до 684,7 тис. тонн. При цьому виробництво овочевих культур відкритого ґрунту збереглося на рівні січня-червня 2020 року – 386,9 тис. тонн.

Урожайність овочевих культур відкритого ґрунту в першому півріччі зросла на 4,6% – до 183,6 ц/га. Станом на 1 липня 2021 року зазначені культури були зібрані з 21,9 тис. га, що на 1,4 менше, ніж показник станом на 1 липня 2020 року. Лідерами з вирощування овочів відкритого ґрунту за цей період стали Херсонська область, яка зібрала 234,5 тис. тонн даної культури (зростання в 2,3 рази до січня-червня 2020 року), Львівська – 312,4 тис. тонн (+24,8 %) і Дніпропетровська -19,5 тис. тонн (+58,9%).

За даними Держстату, виробництво плодових і ягідних культур в січні-червні 2021 року скоротилося на 7,2% в порівнянні з січнем-червнем 2020 року – до 182,1 тис. тонн.


Залишити коментар