Селекціонер пояснив чому тріскають помідори
Фото з відкритих джерел
Коли помідори тріскають просто на грядці під час достигання, це може зіпсувати значну частину врожаю. Основна причина – різкі перепади вологості: після посухи йде дощ або рясний полив, і плоди не витримують навантаження.
Але ті томати ,які ще не дали тріщину можна врятувати, розповідає Gazeta.ua Микола Завальний.
Що робити, якщо помідори тріскають
“Потрібно взяти 50 грам соди на відро води і розвести. Цим розчином потрібно у вечірній час гарно обприскати кущі помідор. Потріскані помідори можна їсти, якщо не оброблялись хімічними препаратами. Лише потрібно видалити пошкоджені частини”, – радить селекціонер.
Як ще врятувати врожай томатів, що не тріскали
Регулюйте полив – поливайте помідори помірно й рівномірно, не допускаючи пересихання ґрунту, особливо в період достигання плодів. Мульчуйте грядки. Це допоможе утримувати вологу на стабільному рівні та зменшить стрес для рослин.
Підживлюйте кальцієм. Розтріскування може бути пов’язане з його нестачею. Використовуйте добрива з кальцієм, наприклад, кальцієву селітру (1 ст. л. на 10 л води).
Обприскайте борною кислотою. Це зміцнює шкірку плодів. Розчин: 1 г борної кислоти на 1 л теплої води, обприскувати ввечері раз на 10 днів.
Прибирайте тріснуті плоди, об уникнути поширення інфекцій і не приваблювати шкідників.

Залишити коментар