Чому не варто пити з тріснутої чашки
Фото з мережі.
У багатьох вдома зберігаються чашки з тріщинами чи надколами. Одні викидають їх одразу, інші відкладають убік і більше не використовують, а дехто продовжує пити з них щодня. Проте і з погляду старих прикмет, і з практичного боку користування таким посудом небажане.
Наші предки вважали, що тріснутий або надщерблений посуд не можна тримати вдома. Особливо використовувати його для пиття чи їжі. Вважалося, що тріснута чашка приносить нещастя.
Люди вірили, що чашка з тріщиною є знаком наближення проблем. Зберігати її вдома означало залишати джерело негативу, який може вплинути на життя людини.
Якщо залишити вдома і продовжити користуватися чашкою з тріщиною, то в житті теж може з’явитися “тріщина”.
Прикмети радили одразу позбуватися такого посуду – не лише повністю розбитого, а й того, де є навіть незначне пошкодження.
Окрім народних вірувань, тріснута чашка становить реальну загрозу для здоров’я. У місцях пошкодження кераміки можуть накопичуватися бактерії. Тріщина чи скол – це шорстка поверхня, яку складно ретельно вимити.
Ще один ризик – можливість поранитися об гострий край або навіть обпектися, якщо чашка з гарячим напоєм розвалиться у руках. Такий посуд уже вважається ненадійним, тому краще не зберігати і не використовувати його в побуті.
Читайте також: Де тримати віник: прикмети, про які не всі знають.

Залишити коментар