Назвали причину скорочення виробництва українського сиру

український сир

Фото з відкритих джерел

Українські молочні заводи вже змушені скорочувати виробництво сирів через рекордний імпорт.

Про це повідомила генеральна директорка ПрАТ «Дубномолоко» (ТМ «КОМО») Агнеса Монашко у коментарі «БізнесЦензору».Вона пояснила, що унаслідок зростання імпорту відбувається відповідне скорочення частки на ринку сирів українських виробників. А це своєю чергою вже змушує сироварів скорочувати виробництво.

«Так, наприклад, виробництво сиру ТМ „КОМО“ вже скоротилось на 30%, аналогічна ситуація і в інших виробників цієї галузі», — зазначила Агнеса Монашко.

За її словами, така ситуація може спровокувати лавинний ефект.

«Скорочення виробництва збільшує затрати на одиницю продукту, що знову ж таки призводить до збільшення собівартості, а, відповідно, зростання ціни і ще більшої втрати конкурентоздатності в боротьбі з імпортним продуктом», — пояснила вона.


Залишити коментар