
В Україні дефіцит груш

Фото з відкритих джерел.
Насаджень груш в Україні вистачає, та лише одиничні господарства можуть виростити саме якісну продукцію: культура доволі складна у виробництві.
Про це розповів Владислав Макаренко, співвласник фермерського господарства «Макосад», передає AgroTimes.
На думку експерта, саме тому сьогодні для більшості виробників взагалі не стоїть питання щодо експорту груші. Причина цього також – дефіцит цього фрукта на внутрішньому ринку, Україна останні декілька років імпортує грушу.
«Багато хто спробував вирощувати грушу, але відмовився через складність агротехніки», ‒ зауважив Владислав Макаренко.
Так, у Чернівецькій області десятиліттями кожен фермер-садівник мав у складі господарства хоча б частину площ під грушами. Нині майже ні в кого її не залишилося.
«Правда, свою роль відіграли і роки з дуже сильними морозами, коли груша вимерзала під нуль», ‒ додав експерт.
Залишити коментар