Сб. 24 Травня 2025

В Україні дефіцит груш

Фото з відкритих джерел.

Насаджень груш в Україні вистачає, та лише одиничні господарства можуть виростити саме якісну продукцію: культура доволі складна у виробництві.

Про це розповів Владислав Макаренко, співвласник фермерського господарства «Макосад», передає AgroTimes.

На думку експерта, саме тому сьогодні для більшості виробників взагалі не стоїть питання щодо експорту груші. Причина цього також – дефіцит цього фрукта на внутрішньому ринку, Україна останні декілька років імпортує грушу.

«Багато хто спробував вирощувати грушу, але відмовився через складність агротехніки», ‒ зауважив Владислав Макаренко.

Так, у Чернівецькій області десятиліттями кожен фермер-садівник мав у складі господарства хоча б частину площ під грушами. Нині майже ні в кого її не залишилося.

«Правда, свою роль відіграли і роки з дуже сильними морозами, коли груша вимерзала під нуль», ‒ додав експерт.

Виробники сиру занепокоєні новою тарифною політикою США

 


Залишити коментар