
У Нідерландах вивели унікальний сорт картоплі

Порівняння сортів картоплі, задіяних у виведеному гібриді 2S1®. Зліва направо: Pimpernel (червона шкірка), новий гібрид 2S1® зі шкіркою Pimpernel і внутрішніми клітинами Bintje, і Bintje (жовта шкірка).
Рада з сортів рослин Нідерландів надала селекціонерам права на новаторський новий сорт картоплі, в якому використовується пересадка шкірки. Цей новий сорт розроблений за допомогою запатентованої технології KeyGene 2S1® для створення щеплених гібридів.
Така технологія дозволяє створювати чудові та стабільні нові сорти шляхом поєднання бажаних властивостей шкірки, таких як стійкість до посухи та відлякування комах одного сорту, з високоврожайними властивостями іншого.
Новий сорт картоплі поєднує шкірку Pimpernel із внутрішніми шарами клітин Bintje. Таким чином, сорт зберігає більшість основних властивостей Bintje, але доповнюється набором пов’язаних зі шкірою ознак Pimpernel, які проявляються на всіх надземних частинах рослини, а також на бульбах, пише PotatoPro.
«Ми нарешті втілили в життя давню мрію про селекцію, вивівши сорт картоплі із щепленням через шкіру. Хоча цей тип щеплення – рідкісне природне явище, що іноді зустрічається на щеплених фруктових деревах у старих садах, наша нова технологія 2S1 перетворює його на раціональний метод використання природної генетичної мінливості з метою селекції абсолютно новим способом», – говорить Єрун Стурман, провідний розробник нової технології.
Комбінація шкірки Pimpernel і внутрішніх клітин Bintje виявилася стабільною: після декількох років виробництва насіннєвої картоплі насіннєвої картоплі, рослини, що ростуть з насіннєвої картоплі, і картопля, вироблена цими рослинами, вірно зберігають свою унікальну комбінацію клітинних прошарків.
Залишити коментар