
Пікантний салат з оселедцем, картоплею та цибулею

Фото з відкритих джерел.
Цей простий та смачний салат поєднує ніжну картоплю, пікантний оселедець і соковитий консервований горошок. Завдяки маринованій цибулі страва набуває особливої пікантності, а ароматна зелень та соняшникова олія роблять її ще апетитнішою.
Інгредієнти:
філе солоного оселедця -150 г;
картопля – 1 велика або 2 середніх;
цибуля фіолетова – 0,5 шт.;
маринад для цибулі (оцет – 0,5 стол. л., сіль – 2 дрібки, цукор – 0,5 чайн. л.);
консервований горошок – 150 г;
соняшникова олія – 3 стол. л.;
зелень за смаком;
сіль, перець за смаком.
Cпосіб приготування:
Картоплю відваріть до готовності (20-30 хвилин), остудіть і наріжте кубиком. Цибулю наріжте півкільцями, залийте на хвилину окропом (щоб прибрати гіркоту) і залиште в маринаді на 20 хвилин.
Оселедець очистіть від шкіри та кісток, дрібно наріжте. Із горошку злийте воду. Подрібніть зелень.
Змішайте всі інгредієнти, посоліть і поперчіть за смаком. Заправте салат з оселедцем картоплею і горошком нерафінованою олією або пісним майонезом.
Залишити коментар