Пн. 31 Березня 2025

Пікантний салат з оселедцем, картоплею та цибулею

Фото з відкритих джерел.

Цей простий та смачний салат поєднує ніжну картоплю, пікантний оселедець і соковитий консервований горошок. Завдяки маринованій цибулі страва набуває особливої пікантності, а ароматна зелень та соняшникова олія роблять її ще апетитнішою.

Інгредієнти:

філе солоного оселедця -150 г;

картопля – 1 велика або 2 середніх;

цибуля фіолетова – 0,5 шт.;

маринад для цибулі (оцет – 0,5 стол. л., сіль – 2 дрібки, цукор – 0,5 чайн. л.);

консервований горошок – 150 г;

соняшникова олія – 3 стол. л.;

зелень за смаком;

сіль, перець за смаком.

Cпосіб приготування:

Картоплю відваріть до готовності (20-30 хвилин), остудіть і наріжте кубиком. Цибулю наріжте півкільцями, залийте на хвилину окропом (щоб прибрати гіркоту) і залиште в маринаді на 20 хвилин.

Оселедець очистіть від шкіри та кісток, дрібно наріжте. Із горошку злийте воду. Подрібніть зелень.

Змішайте всі інгредієнти, посоліть і поперчіть за смаком. Заправте салат з оселедцем картоплею і горошком нерафінованою олією або пісним майонезом.


Залишити коментар