Пн. 31 Березня 2025

Автентичний рецепт смачної сирної паски

Фото з відкритих джерел.

Сирна паска у багатьох місцевостях є традиційною й обов’язково готується на великодній святковий стіл. Не плутайте її із сирною запіканкою!

Інгредієнти:

1 кг свіжого сиру,

5 яєць,

200 г масла,

400 г сметани,

300 г цукру,

200 г родзинок,

ваніль.

Спосіб приготування:

Сир перетерти через сито або змолоти на м’ясорубці з густим ситцем, додати яйця, розтерті з цукром і ваніллю у пухку масу, далі додати масло, сметану і розтерти до однорідної маси.

Підігріти, не доводячи до кипіння (можна поставити у велику каструлю з водою): якщо з’явиться хоч одна бульбашка, зняти з вогню і поставити в холодну воду, весь час помішуючи, поки не охолоне. Тоді додати цукор, ваніль і вимішати з помитими й обсушеними родзинками.

Усю масу викласти на полотняну серветку і тримати під невеликим пресом, поки стече сироватка. Сиркову масу можна викласти у керамічний горщик з діркою, вистелений серветкою, і притиснути тягарем.

Обережно викласти на скляну тарілку, посипати посіченим підсмаженим мигдалем або арахісом. Перед подачею зберігати в холодному місці.


Залишити коментар