Сб. 22 Березня 2025

Котлети з квасолею: смачно та економно

Фото: сookwithmanali.com

Котлети з квасолі – це супербюджетна, смачна та ситна страва, яка легко замінить м’ясні аналоги. Вони виходять ніжними всередині, з апетитною рум’яною скоринкою, а ще їх можна доповнити улюбленими спеціями, зеленню чи навіть овочами. Головний герой тут – квасоля. До речі, їх можна готувати як із білої, так і з червоної або навіть чорної квасолі – кожен варіант має свій особливий смак.

Інгредієнти:

1,5 склянки вареної квасолі (або 1 банка консервованої);

1 середня цибулина;

1 варена морква;

1 зубчик часнику;

2-3 ст. л. панірувальних сухарів;

1 ч. л. гірчиці;

1 ч. л. паприки;

сіль, перець – за смаком;

олія – для смаження.

Спосіб приготування:

Якщо використовуєш суху квасолю – замочи її на ніч, потім відвари до м’якості (60 хвилин). Якщо консервовану – просто злий і промий. Моркву відвари до готовності (30 хвилин).

Цибулю очисть, дрібно наріж і обсмаж до золотистості. Додай до неї подрібнений часник і смаж ще 30 секунд.

Квасолю розімни виделкою або подрібни блендером до стану пюре (залиш кілька шматочків для текстури). Моркву почисть і натри на середню терку.

Додай до квасолі моркву, обсмажену цибулю, сухарі, гірчицю, спеції. Гарно перемішай – маса має тримати форму.

Сформуй котлети, обваляй у сухарях і обсмаж на середньому вогні до рум’яної скоринки (по 3-4 хвилини з кожного боку).

Виклади готові котлети на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Потім подавай гарячими!

 


Залишити коментар