
Котлети з квасолею: смачно та економно

Фото: сookwithmanali.com
Котлети з квасолі – це супербюджетна, смачна та ситна страва, яка легко замінить м’ясні аналоги. Вони виходять ніжними всередині, з апетитною рум’яною скоринкою, а ще їх можна доповнити улюбленими спеціями, зеленню чи навіть овочами. Головний герой тут – квасоля. До речі, їх можна готувати як із білої, так і з червоної або навіть чорної квасолі – кожен варіант має свій особливий смак.
Інгредієнти:
1,5 склянки вареної квасолі (або 1 банка консервованої);
1 середня цибулина;
1 варена морква;
1 зубчик часнику;
2-3 ст. л. панірувальних сухарів;
1 ч. л. гірчиці;
1 ч. л. паприки;
сіль, перець – за смаком;
олія – для смаження.
Спосіб приготування:
Якщо використовуєш суху квасолю – замочи її на ніч, потім відвари до м’якості (60 хвилин). Якщо консервовану – просто злий і промий. Моркву відвари до готовності (30 хвилин).
Цибулю очисть, дрібно наріж і обсмаж до золотистості. Додай до неї подрібнений часник і смаж ще 30 секунд.
Квасолю розімни виделкою або подрібни блендером до стану пюре (залиш кілька шматочків для текстури). Моркву почисть і натри на середню терку.
Додай до квасолі моркву, обсмажену цибулю, сухарі, гірчицю, спеції. Гарно перемішай – маса має тримати форму.
Сформуй котлети, обваляй у сухарях і обсмаж на середньому вогні до рум’яної скоринки (по 3-4 хвилини з кожного боку).
Виклади готові котлети на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Потім подавай гарячими!
Залишити коментар