Нд. 30 Березня 2025

Рецепт приготування панського деруна з грибами

панський дерун

Ілюстративне фото з мережі.

Панський дерун з грибною поливкою – це вишукана страва української кухні, яка поєднує в собі простоту традиційних дерунів та вишуканість грибного соусу.

Складники для дерунів

Для приготування основи знадобиться:

  • 1 кг картоплі,
  • 2 середні цибулини,
  • 2 яйця,
  • 3 столові ложки борошна,

сіль та перець за смаком.

Важливо: картопля має бути крохмалиста, це забезпечить потрібну консистенцію.

Грибна поливка

Для соусу потрібно:

  • 400 г свіжих або 100 г сушених грибів,
  • цибулина,
  • 200 мл сметани,
  • 2 столові ложки борошна,
  • зелень петрушки,
  • сіль та перець.

Найкраще смакує з білими грибами або лісовими опеньками.

Процес приготування

Картоплю та цибулю натирають на дрібній тертці, відціджують зайву рідину. Додають яйця, борошно, спеції та ретельно перемішують. Викладають на розігріту пательню з олією великим колом завтовшки близько сантиметра. Смажать до золотистої скоринки з обох боків.

Для соусу гриби дрібно нарізають та обсмажують з цибулею до золотистого кольору. Додають борошно, обсмажують ще хвилину, вливають сметану, розведену невеликою кількістю води. Томлять на повільному вогні до загустіння, додають подрібнену зелень.

Гарячий панський дерун викладають на тарілку, поливають грибним соусом. Прикрашають зеленню та подають зі сметаною. Страва має бути гарячою тоді розкривається весь її смак.

Читайте також: Смачний пиріг “Сита родина”.


Залишити коментар