
Рецепт пирога на сковороді за кілька хвилин

Яблучний пиріг. Фото з відкритих джерел.
Дай спокій своїй духовці – “лінивий” рецепт пирога на сковороді. Він виходить ніжним, пишним і дуже ароматним, точно як класичний яблучний пиріг, але у рази простіший у приготуванні.
Інгредієнти:
Для тіста:
Яйця – 2 шт.,
Кефір або йогурт – 200 мл,
Цукор – 100 г (приблизно 5 ст. л.),
Борошно – 200 г (приблизно 1 склянка),
Розпушувач – 1 ч. л. (або 1/2 ч. л. соди),
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Для начинки:
Яблука – 3 шт.,
Цукор – 60 г,
Кориця – 5 г,
Олія для змащування сковороди.
Спосіб приготування:
У мисці збий яйця з цукром до легкої піни. Додай кефір і ванільний цукор та перемішай.
Просій борошно разом із розпушувачем і поступово введи у рідкі інгредієнти. Замішай однорідне тісто, консистенція якого має бути трохи густішою за тісто для млинців.
Для начинки яблука почисть від серцевини і наріж тонкими часточками. Посип їх цукром і корицею та перемішай.
Розігрій сковороду (діаметр 22-24 см) на слабкому вогні. Змастіть її олією, щоб пиріг не прилипав.
Вилий половину тіста на сковороду та рівномірно розподіли. Виклади зверху яблука. Залий начинку рештою тіста і накрий сковороду кришкою. Готуй на слабкому вогні 12-15 хвилин, поки низ пирога не стане золотистим.
Акуратно переверни пиріг за допомогою тарілки або лопатки. Готуй другу сторону ще 8-10 хвилин під кришкою.
Подавай пиріг теплим, посипавши цукровою пудрою, корицею або поливши медом чи шоколадним соусом. Смачного!
Залишити коментар