
Бойківський книш: рецепт пирога для справжніх гурманів

Бойківський книш – це не просто пиріг, це справжнє кулінарне багатство, яке передається з покоління в покоління. М’яке дріжджове тісто в поєднанні з ароматною м’ясною начинкою робить цю страву ідеальним вибором для святкового столу чи домашньої трапези.
Інгредієнти:
дріжджі пресовані – 20 г,
тепла вода – 180 мл,
борошно пшеничне – 360 г,
цукор – 40 г,
сіль – 5 г, картопля – 5 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
суміш яловичого та курячого фаршу – 450 г,
сушений чебрець – за смаком,
яйце куряче – 1 шт.
Спосіб приготування:
Для приготування Бойківського книша з м’ясом спочатку треба взяти 20 грамів дріжджів і розвести їх у 180 грамах води. Почекати 20 хвилин для того, щоб дріжджі почали бродити. Переливаємо цю масу до борошна, гарно вимішуємо, додаємо 40 грамів цукру та 5 грамів солі.
Гарно вимішуємо і відставляємо тісто на одну годину в тепле місце. Після того, як тісто піднялося, потрібно ще раз все гарно вимішати, розділити тісто на дві рівномірні кульки та гарно розкачати. Для приготування начинки нам потрібно відварити п’ять картоплин, зробити з них пюре, окремо на пательні підсмажити цибулю з фаршем, додати сіль та дрібку чебрецю, він дасть неймовірний смак.
Далі поєднуємо картопляне пюре з фаршем та цибулею, вимішуємо до однорідної суміші. Розподіляємо її рівномірно між двома шматками тіста і формуємо відкриті пироги. Змащуємо їх яйцями і відправляємо до вже розігрітої духовки при температурі 180 градусів на 40 – 50 хвилин. Випікаємо до готовності. Дістаємо, охолоджуємо, куштуємо!
Залишити коментар