
Ліниві голубці: швидкий рецепт у духовці з мінімум зусиль

Ліниві голубці. Фото з відкритих джерел.
Ліниві голубці – це чудове рішення для тих, хто любить голубці, але не хоче витрачати час на їх загортання. У нашому рецепті ми розповімо, як приготувати цю страву у духовці з мінімумом зусиль.
Інгредієнти:
рис — 1 склянка,
фарш — 600-700 грамів,
капуста — 1 штука,
морква — 2 штуки,
цибуля — 2 штуки,
сметана, томатна паста, кріп, сіль та спеції — за смаком.
Спосіб приготування:
Добре промити рис, залити водою і відварити до готовності. Остудити рис і змішати його з фаршем, після чого відставити на деякий час.
Почистити цибулю і моркву, нарізати кубиками або натерти моркву на тертці. Приготувати засмажку, обсмаживши цибулю та моркву на олії.
Поки овочі смажаться, дрібно нарізати капусту. Змішати її із засмажкою і додати до фаршу з рисом. Посолити, приправити спеціями за смаком і добре перемішати.
Сформувати кульки з отриманої маси та викласти їх у форму для запікання. Щоб приготувати соус для голубців, змішати сметану з томатною пастою, додати сіль і розвести окропом.
Залити голубці готовим соусом і запікати їх у духовці протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Залишити коментар