Сб. 22 Лютого 2025

Ліниві голубці: швидкий рецепт у духовці з мінімум зусиль

Ліниві голубці. Фото з відкритих джерел.

Ліниві голубці – це чудове рішення для тих, хто любить голубці, але не хоче витрачати час на їх загортання. У нашому рецепті ми розповімо, як приготувати цю страву у духовці з мінімумом зусиль.

Інгредієнти:

рис — 1 склянка,

фарш — 600-700 грамів,

капуста — 1 штука,

морква — 2 штуки,

цибуля — 2 штуки,

сметана, томатна паста, кріп, сіль та спеції — за смаком.

Спосіб приготування:

Добре промити рис, залити водою і відварити до готовності. Остудити рис і змішати його з фаршем, після чого відставити на деякий час.

Почистити цибулю і моркву, нарізати кубиками або натерти моркву на тертці. Приготувати засмажку, обсмаживши цибулю та моркву на олії.

Поки овочі смажаться, дрібно нарізати капусту. Змішати її із засмажкою і додати до фаршу з рисом. Посолити, приправити спеціями за смаком і добре перемішати.

Сформувати кульки з отриманої маси та викласти їх у форму для запікання. Щоб приготувати соус для голубців, змішати сметану з томатною пастою, додати сіль і розвести окропом.

Залити голубці готовим соусом і запікати їх у духовці протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.


Залишити коментар