В Україні знизилося виробництво вина
Україна у 2024 році переробила 31 963 тонн винограду на виноматеріали, що на 36,5% менше, ніж у 2023 році.
Про це повідомляє 24 канал.
Найпопулярнішими сортами у переробників у аналізованому періоді були:
- «Аліготе», якого переробили 5220,3 т (16,3% у загальному обсязі переробленої сировини),
- «Шардоне» – 4015,9 т (12,6%),
- «Каберне Совіньйон» – 2742 т (8,6%),
- «Ркацителі» – 2179,6 т (6,8%),
- «Мускат» – 1973,5 т (6,2%),
- «Рислінг» – 1792,6 т (5,6%),
- «Сапераві» – 1595,4 тонни (5%),
- «Піно» – 1415,1 тонни (4,4%),
- «Совіньон» і «Одеський чорний» – по 1080 т (3,4%).
Переробка винограду в сезоні-2024 скоротилася порівняно з 2023 роком у сортовому асортименті таким чином:
- «Аліготе» – на 30%,
- «Шардоне» – на 10,5%,
- «Каберне Совіньйон» – на 49,2%,
- «Ркацителі» – 35,6%,
- «Мускат» – 61,2%,
- «Рислінг» – 17%,
- «Сапераві» – 38,8%,
- «Піно» – 50,9%,
- «Совіньон» і «Одеський чорний» – 55,6% і 48% відповідно.
В сезоні 2024 року виробництво виноматеріалів скоротилося на 38,1%, до 2,391 мільйона дал виноматеріалів, проти 3,861 мільйона дал 2023 року. Для виробництва столових вин було використано 1,618 мільйона дал виноматеріалів, або 67,7%, шампанського та ігристих вин – 608,8 тисячі дал (25,5%), коньяків – 91,1 тисячі дал (3,8%).
Залишити коментар