
Дора – новий гібридний сорт яблук

Сорт Дора. Фото з відкритих джерел.
Дора – це новий сорт яблука з рум’яним золотистим відтінком, виведений розсадниками Rispe та Escande. Він є результатом схрещування сортів Ренетта Грігія ді Торріана та ГолдРаш, і є власністю Alma Mater Studiorum Болонського університету в Італії.
Про це повідомляє FreshPlaza.
Це яблуко вже встигло завоювати прихильність споживачів. За словами його творців, «Дора», здається, вдало поєднала в собі витонченість і простоту.
«Це нетиповий сорт, ідеальний для фермерів, тому що він простий у вирощуванні, витривалий і рясний. Він також дуже соковитий і хрусткий, смакові якості відповідають вимогам споживачів і були дуже добре сприйняті», – говорить Себастьян Ріспе
Розсадники Rispe та Escande вирішили розробити цей новий сорт, оскільки Дора має кілька переваг.
«Основна мета – знайти нетиповий фрукт з гарним смаком, який виділяється і має гарний термін зберігання. Дора відповідає всім критеріям: зібрана наприкінці вересня на півдні Франції для тривалого зберігання, а на початку жовтня для негайного споживання, Дора зберігається 6 місяців у звичайних холодильних камерах і понад 6 місяців у контрольованій атмосфері. Золотистий колір яблук є ще однією відмінною рисою в секторі, де домінують двоколірні яблука», – пояснює Моніка Куюнджич, менеджер з комунікацій Sarl Dora.
Для виробників ідея полягала в тому, щоб запропонувати яблуко, яке було б простим у вирощуванні, легкодоступним і з хорошою врожайністю.
Себастьян Ріспе та Бенуа Есканде тестують Дору у своїх садах Муассак з 2019 року. Сорт пройшов агрономічну та технічну перевірку, має відмінну лежкість та низьку сприйнятливість до парші та попелиці. Французькі розплідники отримали ексклюзивні права по всій Європі.
Залишити коментар