“Каштани” – печиво з дитинства

Печиво "Каштани". Фото з відкритих джерел.

Пропонуємо трохи поностальгувати та приготувати печиво, смак якого напевно знайомий з дитинства – одне з найпопулярніших в арсеналі наших мам та бабусь. Цей нескладний рецепт принесе багато задоволення!

Інгредієнти:

Для тіста: варені жовтки – 5 шт., сметана 20% – 2 ст. л. (80 г), борошно – 2,5 ст. л. (400 г), вершкове масло – 200 г,
розпушувач – 1 ч. л., четвертинки волоського горіха – 35 шт.

Для глазурі: цукор – 200 г, какао-порошок – 2 ст. л. (20 г), вершкове масло – 100 г, молоко – 50 мл, вафлі – 250 г

Спосіб приготування:

Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером протягом 2-3 хвилин до світлої маси. Жовтки перетріть через сито, додайте до них сметану і збийте за допомогою міксера. Потроху додавайте борошно і замісіть тісто.

Тісто розділіть на дві частини – одну накрийте, а іншу скачайте в джгут. Джгут розділіть на 15-17 частин і кожен шматочок покладіть чверть волоського горіха.

Покладіть каштани на пательню, вкритою пергаментом. Відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 35 хвилин.

Вафлі попередньо приберіть у морозилку на 30-60 хвилин, після чого натріть на середній терці. Для приготування глазурі налийте в ківш молоко, додайте цукор та масло. Поставте на вогонь і тримайте, поки цукор не розчиниться.

Доведіть до кипіння. Дайте глазурі охолонути протягом 5 хвилин.Кожен каштан зануріть у глазур і обваляйте у вафельній крихті. Заберіть у холодильник на 30 хвилин, щоб глазур остигнула.


Залишити коментар