Лохина в пустелі: як Єгипет адаптує ягоду до свого клімату

Лохина. Фото з відкритих джерел.

Кількість виробників лохини в Єгипті зростає. Щоправда вирощування ягоди в країні буває проблемним через температурний режим, а також небезпеку поширення хвороб та шкідників.  Однак це все можна вирішити правильно підібравши сорти, які підходять для єгипетського клімату та ґрунту.

Про це пише Freshplaza .

Кілька компаній вже звернули увагу на вирощування лохини і виробничі випробування в країні більшають, також є кілька іноземних інвесторів, які приєдналися до цього сектора, який, схоже, швидко розвиватиметься в країні.

Щоправда виробники наголошують, що витрати на виробництво високі порівняно з іншими м’якими фруктами. Однак вони сподіваються їх зменшити за рахунок збільшення об’ємів, а також використання субстратів, виготовлених у Єгипті.

Очікується, що найкращий сезон збору врожаю буде у період з листопада по березень. Ефективно в умовах Єгипту показали себе сорти Atlas, Ventura та Gyptor, низка іyших також проходять випробування.

Індійська компанія представила автономного агроробота iMog для фермерів


Залишити коментар