Рецепт французького жульєну
Готується жульєн в невеликих порційних формах – кокотницях, але також можна запікати в одній великій формі. Ця страва підкорює своєю простотою та витонченістю, даруючи справжню кулінарну насолоду!
Інгредієнти:
Куряче філе – 1 шт.
Печериці – 300 г
Борошно – 1 ст. л.
Вершки (20%) – 200 мл
Сир твердий – 100 г
Цибуля – 1 шт.
Сіль, перець – за смаком
Вершкове масло 30 г
Зелень
Спосіб приготування:
Куряче філе відвари у підсоленій воді до готовності (приблизно 40 хвилин). Потім дрібно наріж його.
Печериці наріж маленькими шматочками. Цибулю почисть і подрібни. Розігрій сковороду з маслом і обсмаж цибулю до прозорості. Додай гриби і смаж, помішуючи, 10 хвилин. Потім посип борошном і перемішай.
Далі додай подрібнене куряче філе і знову перемішай. Залий вершками, приправ сіллю та перцем і доведи до кипіння, постійно помішуючи, щоб уникнути грудочок.
Розклади суміш у кокотниці або маленькі формочки, посип тертим сиром і запікай 10-15 хвилин у розігрітій до 200°C духовці, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.
Подавайте жульєн гарячим у кокотницях, прикрасивши свіжою зеленню.
Залишити коментар