Чт. 19 Грудня 2024

Рецепт французького жульєну

Жульєн. Фото з відкритих джерел.

Готується жульєн в невеликих порційних формах – кокотницях, але також можна запікати в одній великій формі. Ця страва підкорює своєю простотою та витонченістю, даруючи справжню кулінарну насолоду!

Інгредієнти:

Куряче філе – 1 шт.

Печериці – 300 г

Борошно – 1 ст. л.

Вершки (20%) – 200 мл

Сир твердий – 100 г

Цибуля – 1 шт.

Сіль, перець – за смаком

Вершкове масло 30 г

Зелень

Спосіб приготування:

Куряче філе відвари у підсоленій воді до готовності (приблизно 40 хвилин). Потім дрібно наріж його.

Печериці наріж маленькими шматочками. Цибулю почисть і подрібни. Розігрій сковороду з маслом і обсмаж цибулю до прозорості. Додай гриби і смаж, помішуючи, 10 хвилин. Потім посип борошном і перемішай.

Далі додай подрібнене куряче філе і знову перемішай. Залий вершками, приправ сіллю та перцем і доведи до кипіння, постійно помішуючи, щоб уникнути грудочок.

Розклади суміш у кокотниці або маленькі формочки, посип тертим сиром і запікай 10-15 хвилин у розігрітій до 200°C духовці, поки сир не розплавиться і не стане золотистим.

Подавайте жульєн гарячим у кокотницях, прикрасивши свіжою зеленню.


Залишити коментар