Вт. 17 Грудня 2024

Ніжні пончики з шоколадною глазур’ю: простий рецепт

Пончики з шоколадною глазур'ю. Фото з відкритих джерел.

Складно знайти людину, яка б не любила пончики — ці смачні, пухкі, золотисті смаколики не залишають байдужими ні дорослих, ні дітей. Але ось готувати їх — це вже інша справа. Як правило, найскладніше — це правильно приготувати тісто, хоча найменші помилки можуть вплинути на результат. Але не переживайте! Цей рецепт пончиків гарантовано не підведе!

Інгредієнти:

Для тіста:

• тепле молоко – 350 мл;

• швидкодіючі дріжджі – 7 г;

• цукор – 2 ст.

• 2 яйця;

• вершкове масло – 100 г;

• борошно – близько 600 г;

• щіпка солі;

• олія для смаження;

Для глазурі:

  • шоколад – 180 г;
  • молоко – 100 мл.

Спосіб приготування:

Молоко, дріжджі, цукор, яйце з’єднати, перемішати. Розділити тісто на дві частини, кожну з яких розкачати товщиною 1,5 см. Вирізати пончики та смажити на середньому вогні з двох боків.

Для глазурі розтопити на водяній бані 180 г будь-якого шоколаду, додати гаряче молоко і швидко перемішати. Обмакнути кожен пончик у шоколад і за бажанням додати посипку.


Залишити коментар