Мандариновий кекс із глазур’ю
М’який, пухкий і неймовірно ароматний! Запах на кухні під час випікання — це наче теплі обійми. Саме таку випічку варто спробувати за рецептом фудблогерки fairynatales.
Інгредієнти:
Для тіста
140 г вершкового масла (82,5%),
290 г цукру,
3 яйця кімнатної температури,
цедра 2 мандаринів,
280 г мандаринового соку (почистіть мандарини від насіння і білих плівок, збийте у блендері до однорідності і процідіть),
1 ч.л. екстракту ванілі або ванільної пасти,
320 г пшеничного борошна,
2,5 ч.л. розпушувача,
щіпка солі.
Для глазурі
240 г цукрової пудри,
36 мл мандаринового соку,
18 мл молока.
Спосіб приготування:
У окремій мисці просіюємо борошно, розпушувач і сіль. Відкладімо в сторону. Змішуємо цедру мандаринів із цукром, втираючи її кінчиками пальців, щоб краще розкрився аромат.
Збиваємо масло кімнатної температури з цукром і цедрою до білого крему за допомогою міксера або вручну.
Поступово додаємо злегка збиті яйця, збиваючи до об’єднання за допомогою вінчика або міксера на низькій швидкості. Якщо суміш трохи розшарувалася, це нормально.
Додаємо ваніль, половину мандаринового соку та 1/3 сухих інгредієнтів, збиваємо до об’єднання. Додаємо решту соку та сухих інгредієнтів і збиваємо до однорідності, не перебиваючи.
Переливаємо тісто у змащену вершковим маслом форму і випікаємо у розігрітій до 180 °C духовці приблизно 45–50 хвилин або до сухої зубочистки.
Для глазурі змішуємо всі інгредієнти до консистенції помадки. Поливаємо глазур’ю теплий або охолоджений кекс.
Прикрасити кекс можна мандаринами, цукровою пудрою та квітами, але це не обов’язково.
Залишити коментар