Чт. 12 Грудня 2024

Вже не “сінєнький”: баклажан шоколадного кольору вивели в Іспанії

баклажани шоколадного кольору

Фото: AgroPortal.

В Іспанії створили баклажани шоколадного кольору. Про це інформує AgroPortal.

Компанія Beyond Seeds презентувала новий сорт баклажанів під назвою beChoc. Унікальність цього овочу полягає в його незвичному шоколадно-коричневому кольорі, якого вдалося досягти завдяки використанню генетики диких видів.

Особливості сорту beChoc

Розробники зазначають, що баклажани мають подовжену форму японського типу і поєднують зовнішню привабливість із новими органолептичними властивостями. Коричневий колір овочу надають хлорофільні пігменти, що також впливають на смакові характеристики.

За словами Франциско Бермудеса з Beyond Seeds:

«М’якоть баклажанів має м’який трав’яний смак, а високий вміст хлорогенової кислоти забезпечує їм антиоксидантну, протизапальну, кардіопротекторну та антидіабетичну дію».

Перспективи та вирощування

Новий сорт пристосований до традиційних умов вирощування баклажанів, що робить його універсальним для різних сезонів: осінньо-зимового та весняно-літнього циклів. Виробництво насіння планують розпочати з фруктово-овочевої кампанії 2025/26 років.

Франциско Бермудес додав, що beChoc є лише першим у лінійці шоколадних баклажанів. У найближчому році компанія представить ще три нові сорти.

Раніше ми писали про те, що вчені винайшли новий фрукт.

Вчені винайшли новий фрукт


Залишити коментар