Вже не “сінєнький”: баклажан шоколадного кольору вивели в Іспанії
В Іспанії створили баклажани шоколадного кольору. Про це інформує AgroPortal.
Компанія Beyond Seeds презентувала новий сорт баклажанів під назвою beChoc. Унікальність цього овочу полягає в його незвичному шоколадно-коричневому кольорі, якого вдалося досягти завдяки використанню генетики диких видів.
Особливості сорту beChoc
Розробники зазначають, що баклажани мають подовжену форму японського типу і поєднують зовнішню привабливість із новими органолептичними властивостями. Коричневий колір овочу надають хлорофільні пігменти, що також впливають на смакові характеристики.
За словами Франциско Бермудеса з Beyond Seeds:
«М’якоть баклажанів має м’який трав’яний смак, а високий вміст хлорогенової кислоти забезпечує їм антиоксидантну, протизапальну, кардіопротекторну та антидіабетичну дію».
Перспективи та вирощування
Новий сорт пристосований до традиційних умов вирощування баклажанів, що робить його універсальним для різних сезонів: осінньо-зимового та весняно-літнього циклів. Виробництво насіння планують розпочати з фруктово-овочевої кампанії 2025/26 років.
Франциско Бермудес додав, що beChoc є лише першим у лінійці шоколадних баклажанів. У найближчому році компанія представить ще три нові сорти.
Раніше ми писали про те, що вчені винайшли новий фрукт.
Залишити коментар