Пт. 20 Грудня 2024

Рецепт найніжніших сінабонів зі сметанною глазур’ю

сінабони

Ілюстративне фото з мережі.

Домашні сінабони – це всесвітньо відомі булочки з корицею, які стали символом затишних кав’ярень. Приготувати їх можна і вдома, отримавши не менш смачний результат.

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно пшеничне – 500 г
  • молоко тепле – 250 мл
  • дріжджі сухі – 7 г
  • яйця – 2 шт
  • цукор – 100 г
  • масло вершкове – 100 г
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • ванільний екстракт – 1 ч.л.

Для начинки:

  • масло вершкове розм’якшене – 100 г
  • цукор коричневий – 150 г
  • кориця мелена – 2-3 ст.л.

Для глазурі:

  • сир вершковий – 100 г
  • сметана – 50 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • ванільний екстракт – 1/2 ч.л.

Процес приготування

Підготовка тіста:

У теплому молоці розчинити дріжджі та 1 ст.л. цукру. Додати яйця, розтоплене масло, решту цукру, сіль та ванільний екстракт. Поступово всипати просіяне борошно та замісити м’яке тісто.

Накрити рушником та залишити на 1-1,5 години в теплому місці.

Формування булочок:

Розкачати тісто у прямокутник товщиною 5-7 мм. Змастити розм’якшеним маслом. Рівномірно посипати сумішшю коричневого цукру та кориці. Щільно згорнути в рулет та розрізати на 12 частин.

Випікання та оздоблення

Викласти булочки у форму на відстані 2-3 см. Залишити на 30 хвилин для підйому. Випікати при 180°C 25-30 хвилин до золотистого кольору.

Змішати всі інгредієнти для глазурі до однорідності. Полити теплі булочки глазур’ю.

Секрети успіху

  • Використовуйте борошно вищого ґатунку для ніжного тіста.
  • Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
  • Не додавайте забагато борошна – тісто має бути м’яким.
  • Намагайтеся скрутити рулет максимально щільно.
  • Глазур наносьте на ще теплі булочки.

Рецепт класичного бананового кексу

Рецепт класичного бананового кексу


Залишити коментар