Пн. 28 Жовтня 2024

Молода ветеринарка з Черкащини створила притулок для коней і безпритульних тварин

притулок для тварин

Фото: Суспільне Черкаси.

Молода ветеринарка Марія Адамова створила унікальний притулок для коней та інших тварин у селі Мошни на Черкащині. Вона рятує тварин від загибелі на скотобійнях, лікує та дарує їм новий дім, де вони можуть спокійно дожити свій вік.

Від міського життя до сільського покликання

Заради своєї місії дівчина кардинально змінила життя – переїхала з міста до села та збудувала стайні. Як дипломована ветеринарка, Марія має необхідні знання для лікування та догляду за тваринами, яких утримує власним коштом.

Історії порятунку та зцілення

Одна з мешканок притулку – кобила Марічка, яка пережила жорстоке поводження.

“Вони її сильно били і викликали велику злобу до людей. У неї були травмовані ребра, череп, травма ока, травма ноги, травма грудної клітини”, – розповідає Марія про минуле тварини, яку вона врятувала від скотобійні.

Нове життя серед соснового лісу

Тепер врятовані тварини насолоджуються життям на просторому пасовищі серед соснового лісу. Вони мають все необхідне: стайні, леваду та різнотрав’я для випасу. У притулку народжуються лошата, а люди приїжджають погладити та покататися на конях.

“Аби повернути тваринам довіру та любов до людей, знадобилися роки. Нині рани загоїлися і тепер вони — моя родина”, – ділиться Марія. Її найбільше бажання – забезпечити своїм підопічним спокійну старість без страждань.

На Рівненщині відкрили ферму альпак (Фото)

На Рівненщині відкрили ферму альпак (Фото)


Залишити коментар