Сб. 21 Грудня 2024

Гарбузові булочки до кави

Рецепт гарбузових булочок

Фото: The honey.mag.

Яка ж осінь без ароматної випічки та смачної кави! Сьогодні підгледіли рецепт чудових гарбузових булочок та плануємо повторити цю ідею. Спробуйте і ви!

Інгредієнти:

  • 8 г. сухих дріжджів;
  • 150 мл. ледь теплого молока;
  • 100 г. пюре вареного гарбуза
  • 1 яйце;
  • 110 г. цукру;
  • 500 г. пшеничного борошна;
  • 1/2 ч.л. солі;
  • 100 г. вершкового масла кімнатної температури.

Цукрове покриття:

  • 100 г. вершкового масла;
  • 200 г. цукру;
  • 3 ст.л. кориці за бажанням.
  • + цупка товста нитка для перев’язування.

Приготування:

Розчинити сухі дріжджі в молоці. Після повного розчинення додати цукор, яйце, гарбузове пюре, спеції, масло та половину борошна. Перемішати до стану липкуватого тіста. Додати сіль та решту борошна.

Замісити тісто. Воно має бути м’яким, однорідним та еластичним. Покласти тісто у ємність на лист пергаменту і залишити тісто відпочивати у теплому місці чи на кухонній поверхні на 45-60 хвилин.

Розділити тісто на 17 шматочків. Сформувати з кожного рівномірну кульку. Перемотати (не туго) кожну кульку, неначе подаруночок, формуючи грані гарбузиків;

Розкласти булочки на деко, застелене пергаментом. Тісто ще трохи підніметься. Випікати при 180° близько 20 хвилин до легкого рум’янцю. Зняти нитки з охолоджених булочок.

Розчинити масло для покриття булочок. В іншій мисці підготувати цукор (за бажанням – змішати його з корицею). Перемазати булочки маслом та ложечкою присипати їх цукром.

Ідеальний рецепт цукатів з гарбуза

Ідеальний рецепт цукатів з гарбуза


Залишити коментар