Ср. 16 Жовтня 2024

Танк із тракторних запчастин створили в США

Фото з відкритих джерел.

У США інженер із Каліфорнії за рік у власному гаражі виготовив репліку танка FT-17 часів Першої світової війни, яка йому обійшлась по затратам у $50 тис.

Про це повідомляє The New York Post, пише видання defence-ua.com

Репліка FT-17 важить 5,44 тонни, для її виготовлення інженер задіяв верстат із ЧПУ, та використав сталь товщиною в 12 мм, кілька листів фанери, болти та цвяхи. На танкові стоїть двигун Jeep F134, гусениці взяті від двох тракторів зразка 1930-х років, а башта FT-17 обертається на усі 360 градусів та навіть може імітувати стрільбу.

Фото з відкритих джерел.

Як пише видання, через особливості місцевого законодавства інженер на своїй репліці FT-17 може їздити лише по власному подвір’ї, бо гусениці можуть пошкодити дорожнє покриття. Репліка танка вийшла близькою по масі до оригіналу FT-17 (де показник маси був 6,5 тонн у версії з кулеметним озброєнням та 6,7 тонн у версії з гарматним озброєнням).

Якщо ж говорити про габарити, то сам по собі FT-17 був доволі компактним, тим більш, що тут мова про легкий танк часів Першої світової війни, де екіпаж складав усього 2 особи. Швидкість ходу оригінального FT-17 складала усього 8 км/год, а щодо репліки,


Залишити коментар