Рецепт класичного бананового кексу
Самі того не розуміємо, коли банановий кекс став нашим кулінарним крашем. Утім, спробувавши випічку хоча б раз, ти підсідаєш на цю ароматну американську класику. Секрет десерту: чим м’якший банан, тим ніжнішим вийде хліб. Тому це класна утилізація “некрасивих” бананів, які завалялися у твоєму холодильнику.
Інгредієнти:
Мʼякі банани – 3 шт.,
цукор – 120 г,
яйця – 2 шт.,
ванільний цукор,
вершкове масло – 120 г,
борошно – 250 г,
розпушувач – 0,5 ч.л.,
дрібка солі,
кориця,
банан для декору,
шоколад,
мигдалеві пластівці.
Спосіб приготування:
Банани розминаємо виделкою і додаємо до них цукор+ванільний цукор і яйця.
Вливаємо розтоплене вершкове масло і просіюємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо до поєднання та додаємо дрібку солі.
За бажанням додаємо подрібнений шоколад і корицю. Переливаємо в форму для випікання, застелену пергаментом, зверху посипаємо мигдалевими пластівцями й кладемо розрізаний банан.
Відправляємо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.
Залишити коментар