Ср. 16 Жовтня 2024

Рецепт класичного бананового кексу

Фото з відкритих джерел.

Самі того не розуміємо, коли банановий кекс став нашим кулінарним крашем. Утім, спробувавши випічку хоча б раз, ти підсідаєш на цю ароматну американську класику. Секрет десерту: чим м’якший банан, тим ніжнішим вийде хліб. Тому це класна утилізація “некрасивих” бананів, які завалялися у твоєму холодильнику.

Інгредієнти:

Мʼякі банани – 3 шт.,

цукор – 120 г,

яйця – 2 шт.,

ванільний цукор,

вершкове масло – 120 г,

борошно – 250 г,

розпушувач – 0,5 ч.л.,

дрібка солі,

кориця,

банан для декору,

шоколад,

мигдалеві пластівці.

Спосіб приготування:

Банани розминаємо виделкою і додаємо до них цукор+ванільний цукор і яйця.
Вливаємо розтоплене вершкове масло і просіюємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо до поєднання та додаємо дрібку солі.

За бажанням додаємо подрібнений шоколад і корицю. Переливаємо в форму для випікання, застелену пергаментом, зверху посипаємо мигдалевими пластівцями й кладемо розрізаний банан.

Відправляємо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин.


Залишити коментар