Американський пиріг з гарбуза готують з двох частин
Головний секрет традиційного американського пирога в тому, що тіста в ньому зовсім мало, зате повітряної начинки — багато, приблизно в 6 разів більше основи.
Інгредієнти:
Для тіста:
1 1/4 склянки борошна,
110 г вершкового масла,
2 ч. л. цукру,
1/2 ч. л. солі,
6 ст. л. крижаної води.
Для начинки:
2,5 ст. пюре із запеченого мускатного гарбуза (приблизно із 750 г сирого),
300 мл сметани,
2/3 скл. цукру,
2 яйця,
1 яєчний жовток,
1 ч. л. лимонної цедри,
1/2 ч. л. меленої кориці,
1/4 ч. л. меленого імбиру,
по 1/8 ч. л. меленого мускатного горіха, меленої гвоздики і меленого кардамону,
1/2 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
Масло нарізати кубиками і на 20-30 хвилин поставити до морозилки. Змішати борошно із сіллю і цукром, додати заморожене масло і ретельно вимішати, поступово додаючи воду.
Тісто готове, якщо під час натискання воно злипається, а не розсипається. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і поставити на годину на холод.
У великій мисці збити яйця і жовток, додати цукор, сіль, лимонну цедру і всі спеції. Додати по черзі гарбузове пюре і сметану, кожен раз гарненько все збиваючи.
Розкачати тісто в коло або прямокутник, що перевищують розміри форми. Викласти тісто до форми, з надлишків сформувати бортики висотою в 5 см.
Вилити на тісто начинку, зайве тісто обрізати і поставити форму до розігрітої до 220°С духовки на чверть години. Зменшити температуру до 180°С і пекти пиріг ще 45-50 хвилин. Готовий пиріг остудити, а після охолодити в холодильнику.
Залишити коментар