Японія впроваджує ШІ для сортування яблук

яблука

Ілюстративне фото з мережі

Японська префектура Аоморі, відома як головний регіон виробництва яблук в країні, впроваджує інноваційні технології для оптимізації процесу сортування фруктів. Використання штучного інтелекту не лише допоможе вирішити проблему нестачі робочої сили, але й підвищить ефективність виробництва, що може стати прикладом для інших аграрних регіонів світу.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на nhk.or.jp.

Інновації у серці яблучної індустрії

Основний регіон виробництва яблук на півночі Японії використовує можливості штучного інтелекту, щоб відсортувати пошкоджені фрукти та впоратися з нестачею робочої сили.

Штучний інтелект на варті якості

Оптовий продавець яблук у місті Хіросакі префектури Аоморі побудував новий сортувальний завод за підтримки уряду. На заводі є обладнання на основі штучного інтелекту, яке може перевіряти яблука на наявність пошкоджень і оцінювати їх ступінь.

Від ручного сортування до автоматизації

Фірма планує застосовувати систему штучного інтелекту під час сезону збору врожаю цього року, використовуючи дані сортування, виконаного вручну. Вони сподіваються, що з наступного року процес можна буде автоматизувати.

Перспективи підвищення продуктивності

У компанії вважають, що нове обладнання полегшить робоче навантаження персоналу та дозволить приблизно на 20 відсотків збільшити сортування яблук.

Раніше ми писали про те, що на Філіппінах добувають найрідкіснішу у світі сіль “яйце динозавра”.


Залишити коментар