На Чернівеччині продають комбінат хлібопродуктів за 217 мільйонів

Неполоковецький комбінат хлібопродуктів

Неполоковецький комбінат хлібопродуктів, фото Прозорро.Продажі

Фонд держмайна виставив на приватизацію єдиний майновий комплекс державного підприємства “Неполоковецький комбінат хлібопродуктів” у Чернівецькій області. Про це повідомляє Liga.net з посиланням на сайт Prozorro.Продажі.

Потенціал для зростання

Неполоковецьке підприємство вже тривалий час функціонує у сфері борошномельно-круп’яної промисловості. Однак для максимального розкриття його потужностей необхідні інвестиції та впровадження сучасних технологій. Саме тому рішення про приватизацію видається цілком логічним.

Що входить у лот

Майновий комплекс, який пропонується на торгах, вражає своїми масштабами. Покупець отримає у власність 129 об’єктів нерухомого майна загальною площею майже 42 тисячі квадратних метрів. Серед них – виробничі цехи, складські приміщення, адмінбудівлі та інша інфраструктура. Також у лот входять дві земельні ділянки площею близько 20 гектарів.

Готове виробництво

Окрім нерухомості, новий власник успадкує все необхідне обладнання для запуску повноцінного виробничого циклу. Зокрема, у переліку лота – 1204 одиниці різноманітної техніки, меблів та інвентарю. Не забракне й транспортних засобів – легкових авто, вантажівок та спецтехніки.

Ціна та перспектив

Стартова вартість Неполоковецького КХП становить 217,38 мільйонів гривень. Разом із тим, переможець торгів має бути готовим погасити борги підприємства перед працівниками та бюджетом на суму понад 26 мільйонів. Однак ці інвестиції можуть цілком окупитися завдяки перспективам ринку хлібопродуктів.

Наприкінці грудня 2023 року схожий комбінат хлібопродуктів біля Івано-Франківська продали майже вдесятеро дешевше – за 26,36 млн. Держпідприємство було неробочим і мало 70,15 млн грн боргів.

Раніше ми писали про те, що перша область в Україні розпочала жнива.


Залишити коментар