Твердопаливний котел  — найкраща інвестиція для опалення будинку

Зараз все більше людей задумуються, як зекономити на опаленні. Так, щоб взимку і тепло було, і платіжка за газ не приходила з космічною ціною. У кого опалення залежить від електрики, теж непросто, адже тепер ввели планові відключення світла. Взимку це буде дуже відчутно. Тому саме влітку час подбати про те, як опалюватимете свій будинок, коли наступлять перші морози. Чудова альтернатива  — твердопаливні котли, в інтернет-магазин опалення можна знайти різні варіанти, які ідеально впишуться в інтер’єр вашої оселі.

На що звернути увагу, обираючи твердопаливний котел?

Вибираючи твердопаливний котел, варто звернути увагу на кілька основних моментів:

  • енергоефективність – більша ефективність означає менші витрати на опалення;
  • придбання та експлуатаційні витрати – подумайте, чи варто інвестувати в дорожчий котел з вищою ефективністю; доступність і вартість палива – зважте, чи легко доступне потрібне паливо у вашому регіоні та яка його вартість;
  • експлуатація та обслуговування – подумайте, чи бажаєте ви регулярно чистити та обслуговувати котел;
  • розмір і габарити котла — враховуйте, чи поміститься котел в призначеному для нього просторі.

Принцип дії котлів

У конструкції сучасного твердопаливного котла можна виділити такі основні елементи:

  • топка;
  • система циркуляції теплоносія;
  • система димовидалення та управління подачею повітря в камеру згоряння
  • система безпеки;
  • система накопичення тепла;
  • система подачі палива (в разі автоматичних котлів).

Шість ознак, які допоможуть обрати універсальний котел

  1. Теплообмінник. Він має бути достатньо великої площі й доступний для чистки.
  2. Об’єм камери згоряння.Чим більша камера, тим довше вистачає однієї закладки палива.
  3. Розмір дверцят. Великими дверцятами простіше завантажувати дрова, не потрібно їх дрібнити.
  4. Екологічність. Її забезпечує подача вторинного повітря. Дим від якісного приладу має бути світлим, майже без запаху. В екологічному котлі паливо згорає повністю, залишаючи лише білий попіл.
  5. Товщина металу. Звичайно, що чим товстіший, тим краще. Проте важливіше наскільки його омиває теплоносій. У правильно спроєктованому котлі вода охоплює всю площу теплообмінника, немає відкритих частин.
  6. Термоізоляція. Корпуси котлів відділяють базальтовою ватою завтовшки від 3 до 5 сантиметрів. Чим товща термоізоляція, тим вища ефективність. Грітиме не повітря навколо, а теплоносій.

Які переваги використання джерел твердого палива?

Найбільшою перевагою використання твердого палива перед будь-яким іншим джерелом опалення є його доступність. Тверде паливо не тільки ефективне, але й економічне. Навіть якщо ви використовуєте його протягом 24 годин, кількість твердого палива споживається набагато менше. Крім того, це вигідна інвестиція; тому ви можете очікувати хороше співвідношення ціни та якості. А тверде паливо доступне та придатне для використання постійно, незалежно від збою електроенергії чи проблем з газопроводами.

Вибір ідеального твердопаливного котла  — це не тільки питання ціни, але, перш за все, ефективності, безпеки та комфорту використання. Ретельний аналіз ваших потреб і порівняння різних моделей і їх функцій дозволить вам знайти котел, який найкраще відповідатиме вашим очікуванням.


Залишити коментар