Чт. 27 Червня 2024

Коли час обрізати стрілки на часнику

Щоб часник дав кращий урожай, важливо вчасно та правильно обірвати на ньому стрілки. Вони висмоктують із часнику поживні речовини, необхідні для повноцінного росту зубчиків. Тому голівка часнику може бути дуже маленькою та сухою.

Підрізати стрілки часнику досвідчені городники рекомендують вранці у сонячну погоду. Зрізи стрілок повинні висохнути, щоб не інфікувати рослину й не призвести до її загибелі. На наступний день рекомендують часник ретельно полити. Можна його навіть підживити.

Окрім того, часник можна зав’язувати. Однак, це слід робити через два-три тижні після видалення стрілки, що закручується, за тиждень до збирання врожаю, пише Gazeta.ua.

При цьому варто пам’ятати, що стрілку категорично заборонено висмикувати. Її потрібно лише зрізати, відступивши 2-3 см від верхнього листа. Під час зав’язування вузла на часнику, можна допомогти прискорити формування великої цибулини.

Як тільки стрілки почнуть випрямлятися, потрібно зав’язати перо у вузол. Через деякий час можна збирати урожай. Зазвичай часник дозріває в середині або наприкінці липня.

Чому морква виростає деформованою


Залишити коментар