Нд. 17 Листопадаа 2024

11 рецептів затишних чайних обіймів

чай

Ілюстративне фото з мережі

Чай – один з найпопулярніших напоїв у світі. Пропонуємо різноманітні рецепти, які не лише здивують ваші смакові рецептори, а й подарують багато нових цікавих вражень та корисних властивостей.

Сподіваємося, ці чайні рецепти допоможуть вам зігрітися та наповнять яскравими літніми смаками насичені дні та меланхолійні вечори.

Слід пам’ятати, що чай запарюється найліпше у посудині, нагрітій гарячою водою (80-90 градусів), а не окропом.

Імбирний чай з апельсином

Для приготування 500 мл напою вам знадобиться стільки ж води, 30 г свіжого кореня імбиру, сік половини лимона, сік половини помаранчі, трохи м’яти, 2 ст. л меду. У киплячу воду додайте імбир (потертий чи нарізаний). Готуйте протягом кількох хвилин. Процідіть напій, додайте сік лимона, апельсина, листя м’яти і мед. Залишіть усе на 10 хвилин.

Шипшиновий чай з медом

Щоби приготувати 500 мл напою, візьміть стільки ж води, 50 г шипшини та 2 ст. л меду. Шипшину залийте гарячою водою (близько 90 градусів) та залишіть на 10-15 хвилин. Процідіть і додайте меду й лимонного соку за смаком. Ягоди бажано подрібнити, а напій готувати в емальованому посуді.

Обліпиховий чай з медом

Для приготування напою вам знадобиться 500 мл води, 150 г обліпихи, 2 ст. л. листового чорного чаю, 2 ст. л. меду. Приготуйте пюре з попередньо помитої та висушеної обліпихи; візьміть для цього кілька ягід. Масу та цілі ягоди додайте до чорного чаю, усе залийте окропом, залишіть на 10-15 хв., потім процідіть. Мед – за смаком.

Індійський чай із прянощами

Залийте гарячою водою (750 мл) 6 чайних ложок чорного чаю та заварюйте протягом 4-5 хвилин. Напій процідіть і за смаком додайте кардамон, мелений аніс та корицю.

Трав’яний чай

Приготуйте суміш трав, додаючи: 25 г ромашки, 25 г квіток лаванди, 25 г квіток меліси лимонної, 50 г вербени, 50 г м’яти перцевої, 50 г липового цвіту. 2 ст. ложки суміші залийте 250 мл окропу та настоюйте протягом 15 хвилин. До напою можна додати води, якщо смак буде надто інтенсивний. Чай радять пити вранці.

Марокканський чай

Для приготування 4-6 порцій чаю вам знадобиться 30 г свіжої м’яти, 2 ч. л хорошого зеленого чаю, цукор та кедрові горішки (за смаком). Листя м’яти подрібніть, залийте 1,2 л холодної води та доведіть до кипіння. Зелений чай та кедрові горішки залийте цим «м’ятним» окропом та залишіть на 2-3 хв., додайте цукор та знову залишіть. Цього разу на 5 хвилин.

Чай із журавлини

Для приготування двох порцій напою візьміть 500 мл води, 200 г журавлини, 1,5 ст. л. цукру, сік 1 апельсина, паличку кориці та гвоздику (8 шт.). Журавлину подрібніть, сік відділіть, а ягідну масу залийте водою та доведіть до кипіння. Процідіть та додайте отриманий з ягід сік, сік апельсина, цукор і приправи. Усе залишіть на годину, процідіть і підігрійте. Чай можна споживати як окремий напій або додавати до чорного чи зеленого чаю за смаком.

Чай каркаде

10 г трояндочок каркаде залийте холодною водою (1 л) на кілька годин, а ліпше на ніч. На маленькому вогні доведіть усе до кипіння, дайте покипіти 5 хв.; процідіть напій, додайте цукор та лимонну цедру.

Чай по-шотландськи

Вам знадобиться (увага!) молоко замість води. Чайну ложку сухого чорного чаю залийте кип’яченим молоком та залишіть на 5 хвилин. За цей час збийте мед із яєчним жовтком. Процідіть чай і додайте жовток із медом. Якщо ви не готові до таких експериментів, можна обійтися без жовтка. Додайте до напою мед або цукор за смаком.

Яблучний чай

Вам знадобиться яблуко кислуватих сортів. Наріжне його шматочками, змішайте з цукром та розкладіть у філіжанки. Окремо запарте чай та залийте ним яблука. Філіжанки накрийте й дайте напоєві настоятися протягом 5 хвилин. Для двох порцій знадобиться 500 мл води й 1 яблуко.

Апельсиновий чай

Для приготування двох порцій чаю вам знадобиться 500 мл води, один апельсин, 2 ч. л. чорного чаю, 2-4 ч. л. цукру. Цедру апельсина залите окропом і настоюйте протягом 10 хвилин. Щоб «добути» цедру, використовуйте тертку. Просто потріть на ній неочищений апельсин. Усе процідіть та доведіть до кипіння. Цим «апельсиновим» окропом залийте чай і настоюйте його протягом 5 хвилин. Цукор та апельсиновий сік – за смаком.

Смачного!


Залишити коментар