Медовий пиріг, який печуть під час посту
Медовий пиріг із горіхами і яблуками – зовсім пісний, що для багатьох зараз актуально. Але навіть тим, хто не дотримується посту, цей десерт точно сподобається.
Інгредієнти:
300 г борошна
250 мл води
150 г цукру
по 100 мл олії та меду
50 г волоських горіхів
1,5 чайної ложки гашеної соди
0,5 чайної ложки кориці
дрібка солі
2 невеликих яблука
цукрова пудра
Спосіб приготування:
Горіхи подрібнити. Воду, цукор, мед, сіль покласти в каструлю, поставити на вогонь. Довести до гарячого стану, щоб мед і цукор розчинилися. Додати гашену соду, добре перемішати.
Перелити в ємкість, в якій замішуватимете тісто. Додати олію, горіхи. Всипати борошно та корицю, перемішати. Тісто виходить густе, як на оладки.
Перелити в змащену форму, викласти яблука, порізані тонкими пластинками. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 40-50 хв або до «сухої шпажки». Готовий пиріг повністю охолодити. Притрусити цукровою пудрою.
Залишити коментар