Пт. 17 Травня 2024

Темного винограду на ринку стає все менше

На ринку з року в рік зростає частка нових зелених сортів столового винограду, а ось чорний виноград став рідкішим явищем на полицях через зниження попиту на нього з боку покупців.

Про це пише EastFruit.

Оскільки селекціонери прагнуть отримати максимальний прибуток і прогнозувати попит, увага до чорного винограду поступово згасає.

Президент компанії Vanguard Direct Дірк Вінкельманн заявив, що чорний виноград насиченого кольору: солодкий, відомий своїм темно-синьо-фіолетовим відтінком, смачний і корисний перекус, багатий на вітаміни та антиоксиданти.

У 70-х та 80-х роках чорний виноград використовували більше для прикраси страв, його кісточки гірчили. Але в останні десятиліття було виведено нові сорти чорного винограду із чудовим зовнішнім виглядом, хрускотом та с

Чорний виноград не набув широкого поширення у роздрібній торгівлі просто через низький попит та продаж. Споживачі не часто купують його, і тому селекціонери не приділяють йому такої уваги, як до зеленого і червоного винограду. Крім того, через процес тестування та експериментування нових сортів винограду класика іноді втрачається з уваги.

Чорний виноград гарний як для виробників, так і для споживачів, оскільки його легко вирощувати, добре транспортується і є здоровою їжею. Попри це, маркетингові бюджети на чорний виноград часто не виділяються, що створює проблеми з виходом та позиціонуванням на роздрібному ринку.

«Заглядаючи у майбутнє, ми вважаємо, що у категорії винограду є місце для чорного винограду, особливо для нових та цікавих сортів, нещодавно виведених різними селекціонерами, та прогнозуємо, що у майбутньому чорний виноград відродиться», — сказав Дірк Вінкельманн.

Молдова вирощує найбільше цих ягід на душу населення


Залишити коментар