У Британії зводять тепличний комплекс, де будуть вирощувати суницю цілий рік

Британська компанія The Summer Berry Company будує на півдні країни тепличний комплекс площею 16 гектарів, який забезпечить врожай суниці садової впродовж цілого року.

Компанія співпрацює з фахівцями з декарбонізації систем опалення та охолодження для розробки екологічно чистого енергетичного рішення. Воно, зокрема, дозволить зменшити залежність підприємства від природного палива та включатиме когенераційну установку, комбінований тепловий насос вода/повітря, теплова мережа по всій ділянці та світлодіодне освітлення.

Теплоакумулюючу ємність об’ємом 2 мільйони літрів буде включено в теплову мережу, що додатково витіснить опалення газовим котлом і дозволить TSBC отримати вигоду від надання можливості «реагування на стороні попиту» в електричну мережу. Після того, як GES запрацює у вересні, загальні витрати на енергію зменшаться приблизно на 40%, скоротять викиди CO2 на 20% і дозволять забезпечити потужне додаткове освітлення врожаю взимку.

Ці технології, а також застосування сонячної та вітрової енергії дозволить компанії досягти до 2030 року нульових викидів в атмосферу.

– Ми шукали енергетичне рішення, яке було б фінансово та екологічно стійким, і завдяки партнерству з Ebtech ми змогли це знайти, – зазначив Бартош Пінкош, операційний директор TSBC у Великобританії.

Поляки будуть перевіряти все українське зерно


Залишити коментар