Поляки будуть перевіряти все українське зерно

Заступник міністра сільського господарства і розвитку села Польщі Міхал Колодзєйчак заявив, що польські служби перевірятимуть на кордоні все українське збіжжя, яке йде транзитом через країну до інших країн та портів.

Про це передає Укрінформ.

“Сьогодні підуть чіткі вказівки, що ми перевірятимемо все збіжжя на кордоні (з Україною – ред.), яке підлягає пломбуванню, підлягає експорту, і є тільки транзитним збіжжям”,- сказав Колодзєйчак.

За його словами, це робитиметься тому, що після того, яке це збіжжя потрапляє транзитом до Німеччини і там з’ясовується, що воно поганої якості, то воно “на 99% повертається до Польщі вже як європейське збіжжя”. Він додав, що схожі випадки є також в портах.

“Це збіжжя не повертається в Україну, а до Польщі”, – сказав Колодзєйчак.

Він зазначив, що звернеться щодо отримання детальних даних про українське збіжжя, яке було повернуте до Польщі як неякісне з Німеччини та портів.

Польський урядовець заявив, що він також доручить створити інформаційну платформу, за допомогою якої польські аграрії зможуть повідомляти про проблеми та порушення в телефонному та онлайн-режимі безпосередньо до міністерства.

Триває блокування пунктів пропуску на кордоні з Польщею


Залишити коментар