Пн. 29 Квітня 2024

Торт з халвою має зелені коржі

Торт з халвою має зелені коржі, але це не від барвника! Завдяки реакції соди та халви коржі виходять насичено зеленого кольору.

Інгредієнти:

  • Для тіста: 8 яєць, 200 г цукру, 200 г борошна, 500 г халви, 2 ч. ложки соди + 1 ст. ложка оцту або 4 ч. ложки розпушувача.
  • Горіховий крем: 200 г арахісу, 150 мл молока, 500 г масла, 200 г халви.
  • Для просочування коржів: 0,5 скл. кип’яченої води, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка коньяку або рому.

Спосіб приготування:

Для коржів білки збити в піну, додати цукор, збити до стійкості. Додати жовтки, збити до однорідності. Додати борошно, подрібнену халву, перемішати на найменшій швидкості міксера. До дати соду, погашену оцтом, збити. Завдяки реакції соди та халви коржі виходять насичено зеленого кольору. Вилити у форму, застелену пергаментом. Пекти при 180 градусах приблизно 40 хв. Спечений охолоджений корж загорнути у харчову плівку і покласти у холодильник на кілька годин. Розрізати на 2-4 коржі.

Для крему перемолоти смажений арахіс, додати цукор і залити гарячим молоком, перемішати, накрити кришкою, залишити до охолодження. До подрібненої халви додати гаряче молоко, перемішати до однорідної маси, накрити кришкою, залишити до повного охолодження. М’яке масло збити, по ложці ввести халвову суміш, а потім по ложці ввести горіхову суміш, постійно збиваючи.

Корж розрізати навпіл і просочити сиропом. Змастити кремом. Залити глазур’ю. Поставити на ніч у холодильник.

Рецепт полтавських вергунів


Залишити коментар