Пн. 29 Квітня 2024

Рецепт полтавських вергунів

Вергуни – давня страва української кухні родом з Полтави. Це обсмажені палички з тіста вкриті цукровою пудрою чи политі медом. Такі домашні солодощі стануть справжнім відкриттям для вас, адже українська кухня така багатогранна та смачна. Спробуйте і вам сподобається результат.

Інгредієнти:

450 грамів кефіру

10 – 11 грамів сухих дріжджів, або 25 грамів пресованих

1 маленьке яйце, або жовток

75 грамів цукру

цедра апельсина чи лимона

670 – 700 грамів борошна

олія для смаження

Спосіб приготування:

Для тіста змішуємо кефір, яйце, цукор, дріжджі й трішки борошна. Даємо йому постояти 15 – 30 хвилин. Коли тісто підійшло, стало пишне – додаємо рештки борошна, цедру апельсина (можна замінити на домашню суху м’яту чи навіть чебрець).

Добре вимішуємо тісто і залишаємо ще під мискою підійти 30 хвилин. Далі коли тісто підійшло трохи, і стало менше липнути, розкачуємо його товщиною десь пів сантиметра (на підсип беремо ще додатково борошно).

Нарізаємо довгими полосками, надрізаємо їх в середині й вивертаємо. Даємо ще досить добре підійти й смажимо в гарячий олії.
Викладаємо обсмажені вергуни на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишкову олію. Ще гарячими поливаємо або медом, або сиропом солодким, або цукровою пудрою.


Залишити коментар