Нд. 28 Квітня 2024

Перелік продуктів, які регулюють рівень цукру в крові

Регулювати рівень цукру в крові можна за допомогою смачних продуктів. При цьому не обов’язково дотримуватись суворої дієти. Якщо лікарі виявили надмірний рівень глюкози, це не завжди свідчить про розвиток цукрового діабету або інших метаболічних проблем. Варто звернути уваги на харчування, пише nv.

Є кілька критеріїв, які визначають неправильний вибір продуктів для вашого щоденного меню: їжа з високим вмістом швидкозасвоюваних вуглеводів і низьким вмістом білків і клітковини має найбільш негативний вплив на рівень цукру в крові.

Продукти, які сприяють регуляції рівня цукру в крові

Кориця

Кава з корицею щочетверга не тільки до великого багатства, але й для здоровʼя.

Дослідження показують, що всього 3−6 грамів кориці на день позитивно впливають на рівень глюкози в крові у здорових дорослих, підтримуючи його в межах норми.

Насіння чіа

Насичене клітковиною та корисними жирами, насіння чіа стало суперпродуктом для контролю рівня цукру в крові. Неважливо додали ви його в смузі, йогурт або салат, це допоможе значно вплинути на рівень глюкози.

Згідно з дослідженнями, де люди вживали хліб з насінням чіа, ці маленькі зернятка і справді приводять до зниження рівня цукру в крові.

Добавки з куркуми

Куркума містить інгредієнт куркумін, який відомий своїми протизапальними властивостями.

Як відомо, ця пікантна спеція вже давно є основною більшості страв стравою азіатської кухні, а останніми роками вона заслужила міжнародну репутацію панацеї від усіх хвороб, в тому числі вона має зв’язок з запобігання від діабету.

І останні висновки вчених вказують на її потенціал у підтримці здорового рівня цукру в крові.

Суміш листової зелені

Багата поживними речовинами суміш капусти, шпинату та мангольда є не лише джерелом вітамінів, але й допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Некрохмалисті овочі чудово підходять для додавання великого об’єму та клітковини на тарілку з меншою кількістю калорій. Цю зелень можна додавати в салати, супи або як гарнір.

Сучасні дослідження показують, що може збільшити поглинання глюкози шляхом активації рецепторів інсуліну, але існує потреба в продовженні досліджень, щоб краще зрозуміти її роль у метаболізмі глюкози.

Крім того, може запропонувати захисні переваги для бета-клітин підшлункової залози, які відіграють вирішальну роль у секреції інсуліну.

Яблучний оцет

Відомий своїми різноманітними перевагами для здоров’я, яблучний оцет має потенціал покращувати чутливість до інсуліну та знижувати рівень цукру в крові. Невелика добова доза, розведена у воді, може кардинально змінити ситуацію.


Залишити коментар