У Закарпатському селі бракує робочих рук
Закарпатське село Кваси називають крафтовою столицею гастрономії, тут є багато можливостей для створення малого бізнесу, як наслідок — для розвитку молоді, однак, як і по всій Україні, значний вплив має мобілізація — багато молодих людей з Квасів знаходяться в лавах ЗСУ.
Про це розповідає власник броварні “Ципа” та екоферми “Розенталь”, які знаходяться в селі Кваси, Олександр Шаталов, пише AgroPortal.ua.
За його словами, формувати команду в кожному бізнесі під час війни важко, і агросфера не є винятком.
“Є значний брак фахівців за вузькопрофільною освітою (ветеринари, технологи тощо). Тому нам доводиться залучати фахівців частково з інших регіонів країни”, — сказав підприємець.
Шаталов каже, що люди, які приїздять до Квасів, хочуть спробувати локальну тутешню гастрономію, зануритись у гуцульські традиції та виробництво унікальних продуктів.
Тому громада села та місцеві підприємці поставили собі за мету відповідати цьому запиту.
Залишити коментар