У Черкасах вирощують гриби за китайською технологією
“У камері ми вирощуємо гриби. У ній дещо нижча температура і волого. Вологість досягає 90%. З одного пакета може вирости до 450 грамів грибів. Це гарний результат, але в основному – це десь грамів 300-350”, – каже Кирил Ветряков.
Один гриб росте щонайменше два місяці. Передусім готують субстрат – основу, в якій вирощують гриби, розповіла укладальниця-фасувальниця Ілона Кодак.
“В інкубаторі стабільна тепла температура – десь в районі 22-23 градусів. Тут міцелій починає поглинати субстрат. Коли блок повністю стає білим, після цього його відправляють до камер вирощування”.
“У нас є 400 грамові лотки преміум і є 300. Є в нас кусочки і бейбіки. Робимо взагалі так середньо півтори-дві тисячі лотків таких, а так, то можемо і дві, дві з половиною”.
“Люблю готувати з них відбивні. Це коли цілий грибочок ріжеш на слайси, солиш-перчиш та обсмажуєш в яйці, як відбивну”.
“Технологія взята взагалі то китайська технологія, але є багато нюансів і моментів, які ми саме вже доробляли, впроваджували на нашому підприємстві. Упродовж всього цього періоду ми постійно щось вдосконалюємо, постійно щось додаємо”.
Залишити коментар