Пиріг “Невидимка” готують з яблуками

Ніщо не зрівняється з ароматом свіжоспеченого яблучного пирога, що розноситься по кухні. Яблучний пиріг з рум’яною золотистою скоринкою та соковитою яблучною начинкою – це десерт поза часом, який викликає почуття тепла, затишку та ностальгії. Незалежно від того, чи ласуємо ми ним затишним домашнім вечором, чи подаємо на святкове застілля, яблучний пиріг посідає особливе місце в наших серцях, пише enaterada.

Інгредієнти:

4 шт. яйця

100 г цукру

10 г ванільного цукру

150 мл молока

50 г  вершкового масла + для змащування

0,5 ч. л. солі

250 г борошна

10 г розпушувача

кориця до смаку

сухарі для присипки

Спосіб приготування:

Розігріти духовку до 180-190 °С. Яблука почистити, нарізати тоненькими пластинками, збризкати лимонним соком, щоб не потемніли. Додати корицю.

Розтопити 50 г вершкового масла. У мисці злегка збити яйця з цукром, додати ванільний цукор, молоко, розтоплене масло, сіль.

Змішати борошно з розпушувачем. Додати борошно у яєчно-молочну суміш, ретельно вимішати.

Рідке тісто вилити у яблука, перемішати, щоб кожна пластинка вкрилася тістом.

Форму змастити маслом і присипати сухарями. Яблука в рідкому тісті перекласти у форму. Поставити у духовку. Випікати 40 хв. за температури 180-190 °С.

 


Залишити коментар