Сб. 27 Квітня 2024

Литовці хочуть налагодити співпрацю з ФГ «Гадз» на Тернопільщині

Представниками Латвійської Республіки на чолі з аташе з економічних питань Посольства Латвійської Республіки в Україні, представником Латвійського агентства інвестицій та розвитку в Україні Айнарсом Межулісом ознайомились з роботою фермерського господарства «Гадз».

Обсяги виробництва вразили гостей. Адже підприємство займається вирощуванням яблук, груш, слив, баштанних культур тощо. З вирощеної продукції виготовляють різноманітні соки, повидла, пюре, сухофрукти. Перед переробкою, яблука та інші культури проходять ретельну обробку. Виготовлену продукцію перевіряють в спеціальній лабораторії, пише TeNews.

Фермерське господарство забезпечує роботою понад 3000 людей. Відповідно, це – сплачені податки у бюджети різних рівнів та підтримка армії.

Тут також налагоджена активна співпраця з багатьма країнами – експортує вирощену продукцію в понад 20 країн світу. Таким чином у державний бюджет йдуть валютні надходження, що не менш важливо для стійкості економіки.

– Успіх підприємства був би неможливим без дбайливого господаря. Завдяки Петру Івановичу Гадзу – Герою України, підприємство розвивається та підтримує економіку України, – каже перший заступник голови Тернопільської ради Володимир Болєщук, який супроводжував гостей.

Приїзд представників Латвійської Республіки дасть ще один поштовх до співпраці зі ще однією європейською країною, куди будуть постачати продукцію українського виробника.


Залишити коментар