Сб. 27 Квітня 2024

Фермера з Черкащини можуть засудити на 4 роки за розораний курган

На Черкащині судитимуть фермера, який самовільно зайняв земельну ділянку, що належить до особливо цінних земель. Про це повідомила пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

За даними слідства, 47-річний чоловік, будучи головою одного із фермерських господарств, самовільно зайняв земельну ділянку, знаючи про наявність на ній об`єкта археології — кургану, орієнтовною площею 1,4 га з визначеною охоронною зоною, а також про заборону ведення земельних робіт на території місця розташування об’єкта культурної спадщини.

«Використовуючи сільськогосподарську техніку та навісне оснащення, обвинувачений культивував поверхневий шар ґрунту та висіяв на ній посівний матеріал — зерно кукурудзи», — розповіли у прокуратурі.

За процесуального керівництва прокурорів Звенигородської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Звенигородщини, який самовільно захопив земельну ділянку, що належить до особливо цінних земель (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Довідково: санкція ч. 2 ст. 197-1 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

У наступному році заплановані програми з вітчизняного машинобудування


Залишити коментар