Сб. 27 Квітня 2024

Україна до кінця року може втратити €600 млн через обмеження

Україна до кінця року може втратити до 600 млн євро, якщо деякі країни Європейського Союзу продовжать обмеження на імпорт української агропродукції. Про це заявив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, пише agronews.ua.

“Кожного місяця, не маючи можливості імпортувати у ці п’ять країн (членів ЄС, які ввели ембарго на імпорт – авт.), ми втрачали порядку 170 млн євро. Зараз, якщо ми будемо продовжувати втрачати, то до кінця року ми ще втратимо порядку 600 млн євро”, – сказав він.

Марчук зазначив, що, попри таку велику суму втрат, ключовим для України залишається збереження транзиту через території країн-сусідів. За його словами, після введення заборони на експорт у травні 2023 року, почали виникати проблеми із транзитними перевезеннями української агропродукції.

Експерт підкреслив, що саме забезпечення транзиту є дуже важливим для українського агроекспорту, адже переважно Україна постачає продовольство у треті країни, перевозячи його територією країн-сусідів.


Залишити коментар